מתכוני גבינות לשבועות

מקלות גבינה

מקלות גבינה אפשר להכין מכמה סוגים של גבינות כמו קשקבל, חלומי ומוצרלה. גבינות אלו שייכות למשפחת Pasta Fillata – גבינות נמתחות. גבינות אלו נהדרות לטיגון.
לא משנה באיזו גבינה תבחרו מגבינות אלו, מובטחת לכם הנאה רבה ממקלות הגבינה!

חומרים:
2 כפות קמח
1 ביצה
1 כף מים
100 גרם פירורי לחם
150 גרם גבינה מסוג חלומי
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית פפריקה אדומה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית רוטב ספגטי של ברילה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים  פירורי לחם עם תבלינים.  את הביצה מערבבים עם רוטב ברילה ומים.
מערבבים את התבלינים  עם הפירורים.
חותכים גבינת חלומי למלבנים בגודל 2X3 ס”מ וטובלים בקמח, ולאחר מכן בביצה ובתערובת הפירורים. מכניסים למקרר למספר שעות ולאחר מכן מטגנים בשמן מעט עמוק.
מסדרים את מלבני הגבינה על נייר סופג.

מאפה גבינות ופסטה
חומרים:
400 פסטה צדפות או פנה.
3 ביצים
200 גרם גבינה מסוג ריקוטה
100 גרם גבינה מסוג מוצרלה
1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים
200 מ”ל שמנת מתוקה
3 כפות רוטב פסטו
50 גרם צנובר קלוי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 170 מעלות.
מבשלים את הפסטה במים ומסננים. לוקחים 200 גרם גבינת מוצרלה ומגרדים על פומפייה.
מערבבים הכול יחד, משמנים תבנית בחמאה ו-2 כפות פירורי לחם ושופכים את התערובת. אופים בתנור מחומם מראש במשך 40 דקות.

מאפה גבינות
חומרים:
1 חבילת פסטה צדפות
1 צנצנת רוטב ברילה פיקנטי
3 כפות רוטב פסטו
400 גרם גבינות (אני מעדיף תערובת של גבינות: 200 גרם גבינה מסוג ריקוטה,
100 גרם גבינה מסוג אמנטל ו-100 גרם גבינה מסוג מוצרלה)
1/2 כפית פלפל שחור
1 בצל קצוץ קטן
2-3 שיני שום כתוש
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
את המוצרלה והאמנטל מגרדים על פומפייה. מפוררים בעזרת מזלג 200 גרם גבינת ריקוטה.
מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים, מוסיפים רוטב עגבניות ומוסיפים את שאר התבלינים. מוסיפים גבינת ריקוטה ומערבבים. לאחר מכן משאירים בצד 1/3 מהגבינות הקשות. מוסיפים גבינות קשות לתערובת. מבשלים את הפסטה במים, מסננים ומערבבים עם תערובת הגבינות.
משמנים תבנית מלבנית בחמאה ומפזרים פירורי פנקו. מסדרים את התערובת בתבנית, ומפזרים מלמעלה  את הגבינות הנותרות.
אופים במשך 40 דקות.