אם למשל, בחרנו מיטה לבנה בעיצוב קלאסי, רצוי לצבוע את הקירות בצבע כהה במקצת, או לפחות כהה מהלבן הסטנדרטי, על מנת להבליט אותה. אם בחרנו, לעומת זאת מיטה כהה, יפה יהיה להבליטה באמצעות רקע בהיר, או לשלבה בצורה הרמונית על רקע צבעוני. משנבחרה המיטה, כדאי להציב לצדה שידות לילה תואמות, ואם החדר מרווח דיו ניתן ליצור פינת קריאה למול המיטה, או להוסיף שידת מגירות גדולה ויפה, או שולחן טואלט, ועוד, כיד הדמיון הטובה. את מראה החדר ישלימו בסופו של דבר גופי תאורה מעוצבים, תמונות, וילונות, שטיח וחפצי נוי קטנים.
כיום קיימות בשוק מיטות בשלל צורות, צבעים, וחומרים. אם נתבונן בסגנונות הנפוצים כיום, ניתן למנות את הסגנון האירופאי- קלאסי, הסגנון האתני בעל האופי החם, ולעומתו המינימליסטי הנקי מעיטורים, הסגנון הכפרי, והסגנון הפרובוקטיבי. מובן שקיימים סגנונות נוספים, ובתוך כל סגנון נמצא מיטות שיופיין ניכר יותר בבוקר וכאלה שמכוונות להרשים בלילה, מיטות בעלות אופי “כבד” יותר או קליל, גברי או נשי, דינמי או סטטי, וכן הלאה.
רוב המיטות נבנות מעץ או מחמרים מלאכותיים מבוססי עץ (כמו סיבית או MDF), ושלדתן כוללת את רגלי המיטה, ראשה וקורות הצד, שעליהן מונח משטח מלא או עשוי רפפות דקות, שנועד לשאת את המזרון. לשלדת המיטה חשיבות רבה בבחירת המיטה, וככל שמספר הרפפות רב יותר, השלדה עמידה וחזקה יותר, ועדיין מאווררת מספיק תודות לשימוש ברפפות. פרט למיטות העץ, שבחלקן העץ נשאר חשוף ובחלקן הוא מרופד, קיימות גם מיטות ממתכת, מחומרים מלאכותיים אחרים ואפילו מבוץ מטויח.
מרכיב חשוב נוסף במיטה הוא משען הראש: קיימות מיטות בעלות משען ראש, מרופד או לא, ומיטות ללא משען שכזה. משען הראש מהווה מרכיב עיצובי בולט מאד, והוא מאפשר לנו לשבת בנוחות במיטה תוך שאנו נשענים אחורה (למשל, לשם קריאה או צפיה בטלויזיה). מובן שמשען מרופד מפנק את בעליו יותר ממשען בו העץ חשוף, ביחוד הוא מרופד בחמרים נעימים למגע וקלים לניקוי. פרט לכך, ריפוד גוף המיטה וראשה מרכך את קוי המתאר של המיטה ומעניק להם עגלוליות נעימה ויוקרתית.
מובן, שבשל המבחר העצום, בחירת המיטה עשויה להיות משימה מבלבלת למדי. יחד עם זאת, אם נתמקד בדרישתנו לנוחות, ליופי, לקלות התחזוקה, להתאמה למידות החדר וליכולתנו הכלכלית, ניתן יהיה לצמצם את כמות האפשרויות.
שידות: לאחר שבחרנו את המיטה המתאימה לנו, נבחר את שידות הלילה שיוצבו לצידה. מדובר ברהיט קטן, לעתים בעל מדף בלבד, ולעתים בעל מגרות, שמיועד לאחסן את כל החפצים שנוח שיהיו בהישג ידו של מי ששוכב במיטה (למשל, ספר, קרם, תרופות שיש לנטלן לפני השינה וכו’). פרט לכך, ניתן להניח על השידות מנורות קריאה הנותנות אור ממוקד, או מנורות אוירה הנותנות אור רך יותר, שעון מעורר וחפצי נוי שונים . שידות הלילה התואמות למיטה משלימות את האפקט הסגנוני שיצרה המיטה ומחזקות אותו, ולמעשה, הן מהוות חלק ממנה. מסיבה זו, קיימות גם מיטות הבנויות עם שידות בצידן, אולם עיצוב שכזה פוגע ביכולת לשנות את מיקומה של המיטה בחדר, או להשתמש בשידות לצרכים אחרים, לאו דוקא לצד המיטה. ניתן, כמובן, גם לבחור שידות צד שאינן תואמות את סגנון המיטה, ואפילו מנוגדות לו, אך במקרה זה יש להשקיע מחשבה מרובה בבחירה מבחינה אסתטית.
כאמור, ניתן להשתמש בשידות הצד גם למטרות אחרות, ובחדרים אחרים בבית. כך למשל, אפשר להציב שידה שכזאת בסלון, לצד הכורסא או הספה, ואז השידה מתפקדת כשולחן צד שניתן להניח עליו כוס משקה, עם מקום לאחסון חפצים קטנים. אפשר גם להציב שידה קטנה שכזאת גם לרגלי מראה ארוכה וצרה, ליצירת פינת התארגנות באזור הכניסה לבית. שימוש זה מאפשר לנו ליצור מקום אסתטי ומסודר כיוון שניתן לאחסן במגירת השידה את כל האביזרים לשיער, המברשות, או התכשיטים, ולהציב עליה חפצי נוי או מנורה יפה. כך או אחרת, ברור כי מדובר ברהיט שימושי ביותר, שיכול להוסיף חן רב ונוחות לביתנו.
ארון הבגדים: בבתים בהם אין חדר ארונות, ארון הבגדים תופס חלק נכבד מחדר השינה. כיוון שכך, יש לבחור את הארון בתשומת לב רבה. ארונות הבגדים מעוצבים לעתים כרהיט בודד ולעתים בנויים על אחד או שניים מקירות החדר. ככלל, יש לתכנן את הארון מבחינת מיקום התאים, המגרות ומוטות התליה, לפי צרכי הדיירים ואורח חייהם. ניתן לשלב בארון, אם הוא מוצב למול המיטה גם טלויזיה, משטח לגיהוץ, מדפים לספרים ועוד. באשר לדלתות הארון, הרי שיש ארונות בעלי דלתות הזזה המחליקות לאורך מסילה הקבועה בפתח הארון, יש כאלה בעלי דלתות על צירים, יש ארונות בעלי דלתות קונצרטינה ויש המעדיפים ארונות מעוצבים ללא דלתות כלל. דלתות הזזה נוחות מאד לשימוש וכדאי להשתמש בהן בחדרים קטנים. חסרונן הוא בכך שתמיד ישאר חלק מהארון (ברוחב הדלת) סגור. דלתות הצירים, לעומתן מאפשרות לפתוח את כל הארון בעת ובעונה אחת ואף לתלות עליהן כל מיני אביזרים ומתלים. חסרונן הוא בכך שפתיחתן תופסת חלק משטח החדר. דלתות הקונצרטינה דומות לדלתות ההזזה באופן פתיחתן, אולם הן מאפשרות פתיחה גדולה יותר של הארון, ואם הן באיכות גבוהה הן גם מאד יציבות.
כך או אחרת, כדאי לזכור כי ארון בצבע כהה יקטין את החלל ואילו ארון בהיר יתרום לתחושת המרחב. יש להזכיר בהקשר הזה, כי בנוסף לארונות שדלתותיהם צבועות, קיימים גם ארונות שדלתותיהם עשויות זכוכית בדוגמאות שונות או מראה. יתרונה של הזכוכית הוא בקלילות ובאווריריות שהיא מעניקה לחדר, וזאת בתנאי שהיא אטומה דיה כדי להסתיר את תוכן הארון. באשר לדלתות המראה, יש לציין כי למרות שהמראה מגדילה את חלל החדר ויזואלית, רצוי לא להשתמש בה בסמוך למיטה על מנת שלא להבהיל את האדם הנמצא בחדר, כיוון שהוא עלול לשכוח שהוא עצמו האדם הנשקף במראה.
שידת מגירות גדולה: שידת המגרות מהווה תוספת לארון הבגדים מחד, ומאידך היא באה להדגיש את עיצוב המיטה, שכן לרוב השידות והמיטה תואמות זו לזו. ניתן, כמובן, גם לבחור בשידה שונה בסגנונה מהמיטה, כל עוד הדבר אינו צורם לעין. מראה גדולה שתתלה מעל לשידה תתרום לנוחות השימוש בחדר, ותגדיל אותו ויזואלית. יפה להציב על השידה או לתלות מעליה גוף תאורה קטן, שאורו ישתקף במראה ויוסיף חן ואווריריות לחדר. פרחים או חפצי נוי אחרים שיוצבו גם הם על השידה יעשירו עוד יותר את המראה.
פינת ישיבה- כפי שציינו לעיל, אם חדר השינה שלכם התברך בכמה מטרים מיותרים, מומלץ לנצל את המרחב הזה ליצירת פינת ישיבה מסוגננת. פינה זו תאפשר לכם, לדוגמא, לשוחח עם בן או בת הזוג, לקרוא בשקט ספר טוב, ולשתות את הקפה של הבוקר בניחותא. לצורך העניין יש לבחור כורסא והדום או שזלונג, להציב אותם מול המיטה, או ליד חלון, ולהוסיף תאורה ממוקדת, תמונה, שטיח לתיחום הפינה, ומדף או שולחן קטן.
לסיכום, הגם שחדרי שינה רבים לא יוכלו להכיל את כל מה שמנינו לעיל, אנו מקווים כי תאמצו כמה מהרעיונות שהעלינו על מנת לעצב את חדר השינה שלכם ולשפר בכך את שהותכם בו.