מתכון: עוגת שוקולד לייט

חומרים:

1/4 כוס שקדים מולבנים

3 כפות קמח

90 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1/2 כוס אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

2 ביצים מופרדות + 2 חלבונים

1 כף רום או ברנדי

קורט מלח

אבקת סוכר לקישוט

ההכנה:

  • מחממים את התנור ל- 190 מעלות. שמים במעבד מזון את השקדים עם הקמח וטוחנים לאבקה דקה.

  • שמים בסיר קטן את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר ומים וממיסים בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש. כשהתערובת פושרת, מוסיפים את החלמונים והרום. מוסיפים את תערובת השקדים.

  • בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם המלח, עד קבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.

  • מקפלים רבע מהקצף אל תערובת השוקולד ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף. יוצקים את התערובת לתבנית.

  • אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים את העוגה בתוך התבנית על רשת. העוגה צונחת ונסדקת מעט. בוזקים על העוגה אבקת סוכר.

 

בתאבון!