מתכון: מרק בצל צרפתי – מרק ירקות איטלקי

חשיבות סגולותיהם הבריאותיות של הירקות השונים כבר מזמן הפכה לקונצנזוס בחברה המודרנית, כאשר בכל דיאטה מאוזנת הירקות תופסים מקום של כבוד.

כמו כן, בייחוד בעונת החורף הקרה, מרקים מהווים נדבך חשוב בתפריטנו כאשר לא פעם מייחסים להם סגולות בריאותיות רבות ותרומה משמעותית למערכת החיסונית ולהגנה מפני מחלות (כדוגמת תפקיד מרק ירקות ומרק עוף כ”תרופת סבתא” להצטננות).
בכתבה זו נסקור בקצרה מתכונים נבחרים לשילוב המנצח של מרקים וירקות- תחילה מתכון להכנת מרק בצל צרפתי ובנוסף במתכון להכנת מרק ירקות איטלקי נפלא.

מתכון להכנת מרק בצל צרפתי

מצרכים

  • מעט חמאה
  • 2 כפות שמן רגיל.
  • שישה בצלים גדולים פרוסים דק (ניתן גם לגוון עם בצלים סגולים).
  • 3 כפות קמח.
  • 11/4 כוס של יין לבן יבש.
  • 7 כוסות מרק ירקות (הכנה מאבקה).
  • מלח ופלפל לתיבול.
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט (מגורר)
  • באגט פרוס לכ 12 פרוסות.
  • 200 גרם גבינת פרמז’ן/צ’דר מגוררת.
  • 6 קעריות מרק חסינות חום (עדיפות לחרסינה).

אופן הכנת מרק בצל

  • תחילה יש להמיס את החמאה עם השמן בסיר בינוני ולאחר מכן להוסיף את הבצל ולטגנו עד להזהבה. לאחר שהבצל הזהיב יש להוסיף את הקמח ולבחוש היטב עד שהוא נספג באופן מלא בבצל.  לבסוף מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידויו.
  • לאחר אידוי היין יש להוסיף את המרק ולהביא לרתיחה, כאשר לאחריה יש לבשל את מרק בצל על להבה נמוכה כ40 דקות ולבחוש מדי פעם.
  • לקראת סוף הבישול יש לחמם את התנור לחום גבוה ולסדר את קעריות המרק בתבנית אפייה. לאחר שהמרק מוכן צריך למזוג אותו לקעריות המוכנות ולהוסיף לכל קערית כ2 פרוסות באגט ולאחר מכן לשפוך בנדיבות את הגבינה מעל (תשמש לצורת ההקרמה של מרק בצל ).
  • לבסוף יש לאפות את הקעריות מספר דקות עד שהגבינה נמסה ולהגיש חם.

 

מתכון להכנת מרק ירקות איטלקי

מצרכים נדרשים להכנת מרק ירקות

  • 3 גזרים ו 2 קישואים קצוצים .
  • 1 כוס של כרוב קצוץ לרצועות וכוס של פרחי כרובית.
  • בצל קצוץ .
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה .
  • 1/2 כוס אפונה קפואה .
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 50 גרם מרגרינה.
  • 4 כפות שמן זית .
  • 6 שיני שום כתושות .
  • 3/4 כוס פתיתים.
  • 5 כפות אבקת מרק עוף.
  • מלח , פלפל שחור.
  • 12 כוסות מים.

אופן ההכנה

  • מחממים את השמן בסיר ולאחר מכן מוסיפים את הירקות והמרגרינה.
  • מאדים את הירקות בסיר (עם כיסוי) כ20 דקות עד הריכוך (מומלץ לבחוש מדי פעם).
  • מוסיפים את רסק העגבניות ,אבקת המרק , מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים ומרתיחים.
  • מבשלים על להבה בינונית עד לריכוך נוסף.
  • מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ 20 דקות.