מתכונים שונים של חזה עוף להכנה קלה ופשוטה

אצל רובנו המונח חזה עוף מתקשר אוטומטית לשניצלים. אך מעבר לאטרקטיביות של השניצלים בתור מאכל ביתי נוח, קל להכנה, מזין וטעים, יש לחזה עוף יתרונות נוספים. המחיר של חזה עוף נמוך יותר ממוצרי בשר רבים אחרים, הוא נצלה נהדר בתוך התנור או על גחלים וניתן לשלב אותו עם חומרי גלם רבים. מעבר לכך, החזה הוא רק חלק אחד של העוף ומצטרף אל הכנפיים, הכרעיים, השוקיים, הירכיים והגרון המשמש להכנת מרק.

כל אחד מעדיף את העוף שלו בצורה אחרת

הדרכים המקובלות להכין חזה עוף הן שליקה, אפייה, צלייה וכמובן טיגון, כמו שנעשה בדרך כלל בשניצלים הביתיים. יחד עם זאת, האפשרות לבשל או לצלות בתנור עוף שלם גם היא מבטיחה חגיגה קולינארית. את העוף השלם ניתן להגיש ריק או ממולא, אך חלק מהבשלנים מעדיפים לטחון את בשר העוף ולהתמקד בהכנת קציצות.

איך בא לידי ביטוי החזה בתוך השניצל?

למרות האמור לעיל, אין ספק כי השניצל הוא סגנון ההכנה המנצח בכל הקשור אל חזה עוף. השניצל הוא במקור מאכל גרמני, עשוי מבשר מטוגן מכל סוג ומצופה בפירורי לחם, קמח או פפריקה. את ההדבקה של הציפוי אל השניצל נהוג היה לבצע בעבר בעזרת ביצה או קמח, אך כיום ידוע שגם מיונז או חרדל יכולים למלא את התפקיד ולתרום לגיוון. בשנים האחרונות הצטרפו אל חגיגת השניצלים גם הדגים והצמחוניים, אשר מכינים גרסה הכוללת גרגרי תירס ואפילו טופו.

מוסיפים חזה עוף גם לסלט

את חזה העוף ניתן לחתוך לרצועות קטנות ולהוסיף לסלט. חזה מן הסוג הזה נצלה בדרך כלל בתנור או מוקפץ במחבת, והוא נחשב שדרוג משמעותי לצד עלי רוקט, חסה, עגבניות, מלפפונים, בצל או פירות טרופיים כמו מנגו ואננס. סלט עוף הוא מתכון פשוט ונוח להכנה, עליו ניתן להשתלט גם ללא ידע מוקדם בבישול. השימוש בחזה עוף כחומר גלם אינו מצריך אביזרים מיוחדים ולכן בשלנים רבים מתחילים איתו את דרכם.

מתכון לחזה עוף קלאסי בתוך התנור

מתכון אחר של חזה עוף מצריך גם הוא כמות קטנה יחסית של מרכיבים. 4 או 5 חתיכות של חזה עוף, יחד עם פלפל שושקה, בזיליקום קצוץ, פפריקה מתוקה, שמן זית, מלח ופלפל מספיקים על מנת להכין מנה מפוארת. בשלב הראשון יש למרוח על החזה את שמן הזית, ולהוסיף את הפפריקה, הבזיליקום, המלח והפלפל. חלק מעדיפים להשתמש במלח גס ובפלפל אנגלי, אך אין חובה לעשות זאת. לאחר מכן יש להניח לעוף להיות מושרה בתיבול למשך 20 דקות ולהניח אותו בתבנית. ניתן להשתמש בגמבה כתחליף לפלפל שושקה, ולפזר אחד מהם על גבי התבנית לפני שמכניסים לתנור למשך 30 עד 40 דקות בחום של 200 מעלות.

עוד מתכונים של חזה עוף