קיש פאי או פשטידה
רוב האנשים חושבים שהקיש שהיא בעצם הפשטידה הומצא על ידי הצרפתים, אבל קיש מקורו בעצם בגרמניה, בממלכה מימי הביניים של לורן, תחת שלטון גרמני, ושמאוחר יותר שינה את השם הצרפתי לוריין. המילה קיש הגיע גם היא מהלקסיקון הגרמני ‘Kuchen’, כלומר עוגה.
‘הקיש לוריין’ המקורי היה עוגה פתוחה עם מילוי המכיל ביצים וקצפת, שמנת עם בייקון מעושן או חתיכות בשר חזיר. רק מאוחר יותר הגבינה התווספה לקיש לוריין. הקרום התחתון נעשה במקור מבצק לחם, אבל מאז ועד היום התפתח הבצק לבצק עלים או למאפה.
לאחר מלחמת העולם השניה, הקיש הפך פופולרי באנגליה, ומאוחר יותר בארה”ב בגלל מרכיביו בעיקר הצמחונים, כיום יש סוגים רבים של פשטידות, מהקיש לוריין המקורי ועד פשטידות עם ירקות מכל הסוגים, פשטידת כרובית, בשר, פרות ים, ואפילו פשטידת קישואים. פשטידה יכולה להיות מוגש כמנה עיקרית, לארוחת צהריים, ארוחת בוקר או חטיף ערב לצד ירקות טרי.
מקורו של הקיש לוריין הוא כפרי והוא היה בעיקר מבושל במחבת ברזל גדולה יצוקה וקצות הבצק לא היו מסולסלים או מעגלים. היום, הקיש לוריין מוגש ברחבי צרפת ויש לו מראה מודרני עם קרום מאפה מסולסל. בצרפת, בניגוד לגירסה של ארצות הברית, הבייקון חתוך לקוביות, ללא תוספת בצל ובסיס הבצק עבה יותר.
פשטידות קלות להכנה הוצגו לראשונה ב 1950 בבריטניה. ונהפכו לנפוצים ונתפסו מהר כמאכלים חדשים. מופעי מזון הפכו פופולריים מאוד והשנים הרזות של המלחמה נשארו מאחור. תוכניות טלויזיה רבות המשלבות מתכוני פשטידות הופקו והיו ללהיט התקופה.
גם אם מעולם לא הכנתם פשטידה לפני, אל תדאגו, זה ממש קל. במיוחד אם אתה עובד עם בצק קפוא מוכן. וגם אם לא, זה עדיין קל, זה פשוט
באתר של אודי ואושר ניתן למצוא מתכונים טעימים וקלים להכנה.