אחד המאכלים הפופולאריים ביותר שהצליחו לחצות גבולות תרבותיים ולהפוך למעדן בינלאומי שאי אפשר להתעלם ממנו הינו המאכל שמקורו ביפן, הלא הוא סושי. הוא הגיע אלינו מהמזרח הרחוק דרך ארצות הברית והישר למדינת ישראל, ומאז אנחנו לא מפסיקים לאכול אותו, להזמין אותו וליהנות ממנו.
יש המון סיבות שהוא הפך כל כך פופולארי, דווקא במדינה שאוהבת אוכל מתובל ולעיתים עתיר שומן.
שתי סיבות מצוינות לאכול סושי, ואתם תחליטו מה יותר חשוב, הן הבריאות והטעם. המאכל הוא מעדן לחך – המרקם הקליל של הדג, האצה האקזוטית והאורז הלבן הקלאסי – כל אלו יחד יוצרים יצירה קטנה ומושלמת, ללא כל תבלין נוסף, פרט, אולי, לטריאקי או לוואסבי. מה שעושה את הסושי לכל כך טעים, בעיני, זה הדג שבקושי מבושל ולכן שומר על טעמו המיוחד והעדין כל כך . הסושי יכול להגיע בכל מיני צורות משונות ולקבל שמות שונים שמיד נדבר עליהם אך הרעיון הבסיסי של דג כמעט נא , אורז ואצה נמצא בכל סוג של סושי.
המאכל הוא לא רק טעים אלא גם בריא. זה אולי הפאסט פוד היחידי שעונה על שני הקריטריונים של טעם ובריאות גם יחד. חוץ מזה שהסושי עשיר באומגה שלוש ואומגה שש בגלל הדג, הסושי נטול שומן ושמן. האורז מבושל בהרתחה, והאצה גם היא מזינה ובריאה והינה מקור של סיבים תזונתיים שלא מצויים במזונות אחרים, ודאי לא במטבח הישראלי. גם הרוטב שמגיע יחד עם הסושי, הסויה, הוא מאוד בריא, ואין בכלל מה להשוות עם רטבים מהמטבח המערבי כמו קטשופ או מיונז או אלף איים המלאים סוכר או שומנים רווים. כמו כן הרבה פעמים סושי מגיע יחד עם פלחי ג’ינג’ר חריפים – מתוקים שגם הם בריאים מאוד. קשה להאמין שסושי באמת נמכר בעמדות של מזון מהיר.
כיוון שסושי הוא מאכל טעים ובריא כדאי מאוד לבחור בו כארוחת צהריים במשך יום עבודה ארוך, במקום שווארמה וצ’יפס או המבורגר עסיסי שמנסים למכור לנו בשנים האחרונות כמזון בריאות. אפילו פסטה היא פחות בריאה כי היא מגיעה המון פעמים עם שמנת. סיבה נוספת שהמאכל הזה עדיף כארוחת ביניים במשך היום הינה שלמרות שמאכלי סושי הם משביעים (השילוב של האורז וסיבי האצות מאוד משביע) הם כלל לא כבדים כמו המאכלים שהזכרנו קודם לכן. כל אלו מאוד מכבידים על הקיבה וכל מה שבא לך לעשות אחרי הארוחה זה ללכת לישון, ובטח שלא לחזור למשרד לעוד ארבע חמש שעות.
ואם כל אלו לא מספיקים לעורר את התיאבון ולרוץ לקנות מגש אז אסכם ואומר שמאכלי סושי הם האוכל הכי כיפי שיש. לא רק המראה , אלא גם הצ’ופסטיקס וכל התוספות הקטנות שמגיעות יחד עם סושי הופכות אותו למאכל כיפי שרוצים לאכול ממנו עוד ועוד, והנזק הקלורי הוא לא כל כך נוראי.