ארוחות משפחתיות היו בדרך כלל עם מתכונים שהועברו מאם לבת. עם השנים הרצון לחידוש גם בתחום האוכל הוביל רבים לפנות לסדנאות בישול אותם מעבירים שפים מקצועיים.
מספר סדנאות הבישול בארץ הוא כמספר העדות. כל אחד מעוניין להעביר את שיטות הבישול של העדה אותה הוא מייצג. ריבוי העדות ביש
ראל מביא לריבוי סדנאות הבישול.
גם הטרנד לאוכל בריאות, טבעונות וצמחונות הביא רבים מבין השפים והבשלנים המקצועיים לפתוח סדנאות בישול. ואכן יש דרישה לסדנאות בישול אלו ולמרות מחירן הגבוה יחסית הן מלאות במשתתפים.
לא רק נשים פונות לסדנאות בישול. גברים חובבי המטבח לומדים אף הם בסדנאות אלו ומיישמים את הלימוד במטבח הפרטי שלהם.
לאחר ביקור של ישראלים רבים במזרח הרחוק וההתאהבות שלהם למטבח המקומי נפתחו מסעדות אסייתיות רבות והמטבח האסייתי שנכנס לתודעת ישראלים רבים הביא צ
ורך ללמוד את אופן הכנתם. לצורך לימוד ובישול בבית של מאכלים אסייתיים נפתחו סדנאות בישול למטבח זה.
מתכוני שפים
עד השנים האחרונות לא היה פרסום של מתכוני שפים כל שף דאג לשמור את מתכוניו קרוב לחזהו.
בכמה העשורים האחרונים הוציא,כמעט כל שף, ספר עם מתכוניו. כל שף על פי תחום הבישול שלו. שפים מסוימים התמקדו במתכוני שפים בתחום הבשר, הדגים, הפסטות, הפשטידות ועוד.מעבר לספרים שיצאו לאור, הפך האינטרנט למקור מידע בכל התחומים וגם בתחום האוכל.
רוב השפים פתחו אתרים בהם אפשר למצוא מתכונים של שלהם. הספרים הופכים להיות פחות נחוצים. בלחיצת אצבע אפשר למצוא מתכוני שפים בכל תחום אפשרי.גם תוכניות הטלוויזיה, בכל הערוצים, מביאות את מתכוני השפים מדי יום. אין יום בו לא יהיו כמה תוכניות בישול עם הסברים של שפים וקונדיטורים כיצד להכין את המאכלים המוצגים. כל אחד רוצה להיות שף, שתהיה לו מסעדה ואם אפשר גם להוציא ספר של מתכוניו. אחת הדרכים להוכיח את הידע בבישול היא תוכנית הטלוויזיה מאסטר שף. בתוכנית זו נדרשים המשתתפים להכין מאכלים, חלקם על פי מתכון ידוע ואחרים עם מתכונים שלהם. המתחרה שיוכרז כמאסטר שף מקבל פרס כספי.מרבית מתכוני שפים הם בעלי קריטריונים לדת היהודית, כלומר ממצרכים כשרים והקפדה על הפרדה בין חלב לבשר. יש שפים שמפרסמים את מתכוניהם על אף שאינם מתאימים לקהל הישראלי ומי שבוחר בספרי אותם שפים לוקח זאת בחשבון.
תמיד יש אפשרות להחליף מוצר במוצר ולהפוך את המתכון לכשר.כאמור למרבית השפים יש אתרים באינטרנט וקיימת אפשרות לשאול אותם שאלות בקשר למתכון מסוים. שאלה נפוצה ביותר היא למה המאכל שהכנתי אינו דומה למה שנצפה בתוכנית הטלוויזיה או באתר האינטרנט. יש גם כאלה הפונים לשף בבקשה שיפרסם מתכון מסוים אותו הם רוצים להכין ואינם יודעים כיצד ועוד.גם בתחום הקונדיטוריה התפרסמו ספרים רבים.
לכל קונדיטור יש מתכונים לעוגות ועוגיות ורבים מביניהם מופיעים בספרי האפייה. יש גם שיתוף פעולה בין שפים המפרסמים ספרי מתכוני שפים לבין הקונדיטורים שמשלבים בספרים אלה גם מתכוני עוגות עוגיות וקינוחים כך שבספר אחד אפשר למצוא את כל המנות הנדרשות כדי להכין ארוחה מפנקת.
יש בשוק גם ספרי מתכוני שפים לארוחות חג. לראש השנה, פורים, פסח וחגים נוספים. נשים רבות שמארחות את בני משפחתם בחגים ומעוניינות לעשות ארוחות משודרגות נעזרות בספרי מתכוני שפים ובוחרות מתכון לכל אחת מהמנות.מתכוני שפים לחג הפסח מכילים סוגים שונים של מאכלים. ישנן עדות שאינן אוכלות מוצרים מסוימים בחג הפסח כמו קיטניות, אורז ועוד והם מסתמכים בעיקר על בשר, דגים וירקות טריים.