חומרים:
1/4 כוס שקדים מולבנים
3 כפות קמח
90 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 ביצים מופרדות + 2 חלבונים
1 כף רום או ברנדי
קורט מלח
אבקת סוכר לקישוט
ההכנה:
-
מחממים את התנור ל- 190 מעלות. שמים במעבד מזון את השקדים עם הקמח וטוחנים לאבקה דקה.
-
שמים בסיר קטן את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר ומים וממיסים בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש. כשהתערובת פושרת, מוסיפים את החלמונים והרום. מוסיפים את תערובת השקדים.
-
בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם המלח, עד קבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
-
מקפלים רבע מהקצף אל תערובת השוקולד ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף. יוצקים את התערובת לתבנית.
-
אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים את העוגה בתוך התבנית על רשת. העוגה צונחת ונסדקת מעט. בוזקים על העוגה אבקת סוכר.
בתאבון!