שובר לפרסום בגוגל



איך לומדים להפיק מתכונים מצולמים?

PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
השיעור נכתב על ידי : דודי   
חמישי, 26 ינואר 2017 13:54

עזבו אתכם מתכניות בישול ומספרי בישול וממחברות שעברו מסבתא מרים לדודה חדווה. היום הדבר הכי חם ברשת זה מתכונים מצולמים. אפילו כל תכניות הבישול מעלות לרשת גרסאות קצרות של מתכונים מתוך התכניות, כולל תכניות הריאליטי המוכרות. לצד המותגים הגדולים יש המון כוכבי רשת שעלו כרעם ביום בהיר עם המתכונים הביתיים והקסומים שלהם. אפשר בנוחות לצפות בסרטון, לעצור, לרשום הערות, לחזור ולצפות שוב ושוב, עד שמבינים איך עושים שלב מסוים במתכון וזה מאוד נוח וכיפי. כל אחד יכול לשתף במתכון שהוא הכי תותח בו, יותר אפילו משף מפורסם כלשהו.

רוצים להפיק מתכונים מצולמים? מתלבטים איך לעשות את זה? מאוד פשוט:

קודם כל, עושים הכנות: בוחרים מתכון שיודעים אותו ממש טוב, כדי שלא יהיו פאדיחות, דואגים שיהיו את כל המצרכים למתכון, מסדרים את המטבח כדי שהוא ייראה כמו שצריך, ואם המטבח אינו מתאים אז הולכים ובוחנים מטבחים בבתים של חברים. חוץ מזה, כותבים תסריט עם כל סדר הפעולות שיהיו בסרטון, כותבים פתיחה מרשימה שבה אתם מציגים את עצמכם בקצרה, מסבירים מה הולכים להכין, כותבים ממש את הטקסטים כי מול המצלמה המילים יתבלבלו לכם באחריות אם לא תתכוננו מראש.

בוחרים איך מצלמים – האם עם מצלמת הטלפון או עם מצלמה דיגיטלית פשוטה ואיכותית שאפשר לקנות היום בזול בארץ או מחו"ל, בוחרים מי יצלם – האם חבר טוב שיש לו כישרון טבעי או בן משפחה שיש לו זמן חופשי? בוחנים האם המטבח מספיק מואר ואם יש צורך בתאורה נוספת כמו פנסים או מנורות שיעמדו בצדדים ויאירו על "הלוקיישן". בקיצור, יש לכם מספיק שיעורי בית לעשות לפני למומחה בהפקת מתכונים מצולמים.

שקט מצלמים – בזמן הצילום חשוב שיהיה שקט ככל האפשר במטבח ללא רעשים רקע. סגרו את החלון כדי שלא יחדור הרעש מהרחוב, ואם יש אנשים נוספים בבית, אז בקשו מהם להתחשב וללכת על קצות האצבעות בזמן שאתם מצלמים. הצילום הראשון לא ייצא משהו, קחו זאת בחשבון, אז אל תילחצו. אתם בהתחלה תתרגשו, תתבלבלו, תגמגמו ושלל תגובות אנושיות טבעיות. תנשמו עמוק ותצלמו כמה פעמים שרק צריך. רצוי אגב להצטייד בכמות גדולה יותר של חומרי גלם מכל סוג, כי הרי יש מצב שתצלמו את עצמכם כמה פעמים חותכים ירק מסוים למשל. נסו לדבר לאט וברור, אבל לא יותר מדי לאט, כי הסבלנות של הגולשים היא קצרה מאוד...

שלב העריכה – בעזרת אחת מהתוכנות הפשוטות שיש בשפע ברשת ערכו את הסרטון. מומלץ להוסיף כתוביות, וניתן לעשות זאת ממש על גבי הסרטון דרך יוטיוב עצמו, אם אתם מעלים את הסרטון לשם. מומלץ שהסרטון לא יעלה על יותר מ-5-6 דקות. אנחנו חיים בעולם עם קצב מטורף, הא?

שלב הפרסום – העליתם את הסרטון לרשת? מזל טוב! עכשיו אתם מוזמנים לשלוח אותו לכולם – חברים, משפחה, קולגות מהעבודה, שכנים. כולם כולם כולם. חפשו קבוצות פייסבוק ופורומים של אוכל ושתפו שם את הסרטון שלכם. לאט לאט תצברו לעצמכם קהל צופים אוהד ויאללה, תתחילו כבר לתכנן את הסרטון הבא!



 
STU2

רוצים להוסיף מאמר לאתר? הרשמו עכשיו והכניסו מאמר חדש

חיפוש מהיר בגוגל

מאמרים - כל הזכויות שמורות לפרסום אתרים באינטרנט מבית אקטיביטק בע"מ קידום אתרים